Current Size: 100%

Jaarlijkse vormingsdag te Malle

Iedereen (media)wijzer dankzij vormingsdag digidak!

Op 22 juni palmde digidak het Provinciaal Vormingscentrum van Malle in voor haar jaarlijkse vormingsdag.
Groepsfoto vormingsdag vrijwilligers 2015 te Malle
Gekaderd in het thema “Op weg naar een slimmere samenleving” werden meer dan 70 digidak-begeleiders die dag ondergedompeld in een bad van leerrijke workshops en boeiende lezingen. Er kwam ook heel wat ervaringsuitwisseling aan te pas.
 
Voor het eerst waren dit jaar ook 25 vertegenwoordigers van lokale besturen op de vormingsdag aanwezig. In een aparte sessie dachten ze samen na over enerzijds de toekomstige rol van de gemeente op vlak van ICT en anderzijds het e-loket, dit onder begeleiding van experts van VVSG en Atos/Roermond.
 
In primeur mocht digidak ook enkele vertegenwoordigers van BNP Paribas Fortis op de vormingsdag ontvangen. Samen met het digidak-team bogen zij zich over de toekomstige uitdagingen voor digidak.
 
De eerste reacties op de vormingsdag zijn alvast overwegend positief. Vooral de workshops over mediawijsheid en digitale trends vielen erg goed in de smaak bij de begeleiders. Maar ook van de andere workshops heeft iedereen wel iets opgestoken en nuttige tips meegekregen (die kunnen gebruikt worden in de eigen vormingen).

Enkele sfeerbeelden zijn nu al te bekijken via de facebookpagina van digidak of via de gedeelde dropboxmap.